dimecres, 20 de març del 2013

el papat d'en franciscum





Quina por que fan les primeres paraules del Papa de Roma que ha pres el nom de Franciscum, per donar, diu, un missatge de perdó i solidaritat amb els pobres, així doncs fent una valoració d'aquelles d'estar per casa que acostumen a ser les més entenedores per la seva simplicitat, podríem dir que: 

Els creients de bona fe veuran que això és iniciar el temps que duri el seu papat tocant de peus a terra, els que per les circumstàncies s’empobreixin o els que ja en són, estaran contents de ser-ho doncs si aquesta és la voluntat de Déu, saben que com a bons cristians seran premiats al paradís...,.

Pels creients d'interessada fe cristiana, els que volen que la seva doble moral sovint sigui perdonada i beneïda, el  missatge papal és de conciliació entre ells i els que els critiquen, (pederàstia -el diable de vegades pren cos de criatura-, avortament no però, si és la nena de la família..., fidelitat dins del matrimoni si però, ja se sap, la carn és feble..., etc.

Pels agnòstics, una manera de fer proselitisme tot cercant la proximitat dels indecisos del “ara si ara no”  amb la religió que de petit els van inculcar..., i per aquelles persones mal pensades, atees i vidents ocasionals que les veuen venir totes d'un hora lluny, això és clarament un  avís de l'augment de la pobresa que ens caurà a sobre i  arreplegarà i conduirà sense pietat a la indigència sempre i quan no disposem d'un sucós compte corrent perdut en un d'aquestos paradisos terrenals fiscals on segurament es mou un gran percentatge del capital de la tot poderosa "santa seu vaticana". 

Aquest és el domini de l’església catòlica apostòlica i romana, si estem al seu costat estem en bones mans,   molt diferent del poder de la església ortodoxa que a Grècia i a Xipre, ja els ha tocat el rebre segurament perquè són tan babaus que no s’han preocupat en mantenir uns contactes com cal dins del mon financer mundial i, en el passat, tampoc deurien de fer cap picada d'ullet al nazisme que els dones permís per fer-ho; així doncs,  sabem com ho estan passant els grecs, i a tota la població xipriota, ja els han fotut mà a la butxaca originant el primer “corralito” europeu, més ben dit, el segon, ja que el “trademark Spain” ja ho va fer fa temps amb la practica d'endinyar participacions preferents a mitjans i petits estalviadors tal vegada no gaire catòlics (del opus segur que no n'ha caigut cap) desinformats i avars  alhora.

1 comentari:

  1. Ja ho sabem que el clergat te una teologia moltisim allunyada dels evangelis , aprocrifs o no . Judes fou un dels primer en proclamar l´anarquisme de Jesús . Leonard Boff o Jon Sobrino segueixen essent silenciats perque la teologia del alliberament fa costat als pobres. Quin fastic predicar i no embrutar-se les mans ni la boca denunciant qualsevol tipus d´aberració.

    ResponElimina