dilluns, 25 de març del 2013

una de la PAH a menorca



Totes les persones som fokor!

De nou l’animós Fokor, amb la innata dignitat que el caracteritza, per enèsima vegada deuria de sortir d'una de les oficines del colós BBVA, decebut i amb la preocupació de veure's atrapat en aquesta mena d'orgia especulativa on en cap moment ell tenia la intenció de participar. “TOTES SOM FOKOR”, és l’encertada frase que a Menorca, avui per avui, representa a les persones afectades en més o menys grau per les abusives i fraudulentes practiques bancàries, és a dir, totes.

Per la seva particular característica el problema d'en Fokor és un cas especial, així doncs les negociacions són feixugues i humiliants alhora, de fet, poden ser semblants al mal son d'algú que té una malaltia catalogada com a “rara” i veu amb impotència el menystingut interès dels grans laboratoris per trobar el guaridor remei doncs, en tractar-se de casos aïllats, se't treuen del damunt amb kafkians arguments encobridors del seu avariciós criteri de que no cal tenir en compte cap situació d'angoixa que afecti a una minoria de la població i més, quan pertany a la classe obrera.

Gracies a la lluita d'un veí desnonat a Martorell, Mohamed Aziz, a l'actuació del seu advocat i la del jutge que va admetre una denuncia d'abús bancari a tràmit i, a més a més va elevar una pregunta prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, aquesta institució recentment ha dictat sentència reprovant, per abusiva i il·legal, la llei hipotecaria espanyola. El president de govern de l'estat espanyol, quan se li ha preguntat al respecte ha declarat amb veu baixeta, que “la adecuaremos” per tant ens queda clar que no hem de baixar la guàrdia doncs de sobres sabem la minsa llargària que té l'estri de prendre mesures del govern i de part de l'oposició quan es tracta de legislar en favor dels interessos del conjunt de la ciutadania, en comparació a la llargada exorbitant que empren per afavorir aquest 1% de la població que ofega i extermina alhora. 

Sortosament, la consciencia ciutadana que sap que “totes som Fokor” va en augment, sortosament la “democràcia participativa” en front de la “representativa”dia a dia també, per tant, el clam del SI QUE ÉS POT, no s’aturarà a tot l'estat fins aconseguir l’aprovació dels punts de la iniciativa legislativa popular sobre dació en pagament, paralització de desnonaments i lloguer social que el govern ara té entre mans i, a més a més, la justícia social, a traves dels seus representants haurà d'encabir tots els particulars casos “Fokor” que puguin anar sorgint. 

El 21-3-13, a les dotze del mig dia a s'Esplanada de Maó, el missatge en veu alta del SI QUE ES POT, de ben segur que és tornarà a escoltar.

I, efectivament, el 22-3-13 una més de les moltes combatives PAH que funcionen a l'estat espanyol el clam demanant justícia el va fer efectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada