divendres, 5 d’abril del 2013

PAH, antisistema

   Premonitòria coincidència de  les ILP taurina i la PAH 


El bipartidisme te por de que se l’hi acabi el xollo. Te por d’altres partits que puguin fer-li nosa i tots plegats els grans i els petits no saben l’abast i la força de les mobilitzacions ciutadana. Ni la mateixa ciutadania, no sap o al menys individualment algunes persones no sabem com fer-ho per no sortir-ne escaldats.
Amb una mena de malaltissa  intencionalitat assistim a debats televisius que també tenen una mena de malèfica intenció d’embrutar la cultura mediàtica amb la impronta dels xous denominats “el minut de gloria” o “el tot s’hi val”, gesticulant i parlant a crits dos, tres o més alhora fotent un xivarri patètic i desolador que treu credibilitat a les paraules més o menys assenyades que algú pugui tenir la oportunitat d’expressar , tot ben combinat amb el regidor i presentador del programa que sembla que s'hagin posat d’acord per considerar com a púrria l’audiència que puguin tenir en aquell moment. Si més no, l’últim programa de la sexta on Ada Colau era la convidada, és va fer ben palès un d’aquests xous.
Qualssevol representant del col·lectiu de les PAH no hauria de caure en aquestes trampes encara que, ben mirat, de l’experiència es pot treure la conclusió  de que a partir d’ara, quan el partit polític representant del bipartidisme que li toqui manar vegi trontollar la seva imatge, tot d’una podrà dir que sí, que les entitats bancàries són els dolents de la pel·lícula i que s’estan passant.  Naturalment aquest discurs ja se l’han  preparat un cop ja han fet la feina de rescatar les entitats amb diners públics -que és  tot allò de convertir en públic el deute privat-  i també segons la pressió de l’opinió publica estan disposats a dir que la llei hipotecària també conte massa lletra petita que els legisladors hauran de posar en lletra més gran i potser fer alguna modificació per que l’espoli no resulti tant sagnant. 
Patètic  també que en aquest debat televisiu, acusant a les PAH d’antisistema,  el partit que governi  i el que el segueixi en vots majoritaris ja tenen  garantida la seva força de ser  els conductors de la solució per la problemàtica social. De cap manera cap moviment ciutadà pot dur les regnes de conduir a bon port la solució de qualsevol tipus d'injustícia social, per això estan ells,els grans partits,  i afegeixen que els vots de la ciutadania ja els permeten fer i desfer com els plagui o els passi pels collons.  Diuen tot això i és queden tant panxes sense adonar-se'n  que les seves regnes, les del neoliberalisme o les del capitalisme salvatge que fa temps que duen entre les mans són les causants de tot plegat i la ciutadania que encara te dos dits de front sap molt be que no les barataran. Així doncs potser s’hauria de començar a plantejar que el que  et diguin antisistema, és més un gran elogi que una petita ofensa.
La cosa va grossa i ja comencen a sortir per la xarxa vídeos que volen calmar els ànims de la gent. En penjo un i, una mena d’indignació i d’ironia alhora, em fa pensar que jo hagués acabat el video afegint-hi això: 
"Votantes del PP, somos más buenos que Bambi, así que no os preocupeis, aunque con vuestros políticos machaqueis i matéis a nuestros familiares i amigos induciéndolos al suicidio, aunque como si de un incendio se tratase nos arrebatéis lo que representa nuestro espacio privado i vital de convivencia ciudadana i nos dejéis a la intemperie urbana, nosotros, votantes de otros partidos hermanos al vuestro, seguiremos confiando, como Bambis que somos, que un día seremos fuertes ciervos bien dotados i atractivos consumidores. Nuestro sistema tiene esto, nos hunde pero nos llena de valores positivos siempre que nos portemos bien y le rindamos el debido culto. Lo haremos.
No somos ni terroristas ni antisistema, quedaros tranquilos que hay cuerda para rato, siempre y cuando (solo pedimos esto), este sistema de una puta vez se decida a hacer unos pequeños cambios en la ley hipotecaria para equipararla a la del resto de países de la UE. Gracias, de verdad que todos, verdes o no, sois, somos, muy majos."


1 comentari:

  1. Curiosament el cervòl te un significat mistic de bondat.
    Com comentaven ,preferesc els porcs senglars i esser un misatger de la por( per a tota aquesta colla de males bèsties ).
    salut i alegria.

    ResponElimina