divendres, 7 de juny del 2013

la canuda - mango


                                            La canuda

Un altre emblemàtica llibreria ha de tancar ofegada per la crisi, ofegada però sobre tot pels nous hàbits d'us i consum que ens facilita aquesta revolucionaria eina denominada Internet.  Però amb això no vull dir que aquests tipus d'espai dedicats a difondre la cultura del propi país i la del mon en general hagin de tancar forçosament i que així succeeixi, diu ben poc de la sensibilitat cultural de les administracions que ens envolten. Amb el seu tancament,  valors ètics i culturals   deixaran d'estar a l'abast de la ciutadania i si  la població en general deixa de veure'ls, ja em begut oli!,  poca gent  podrà continuar valorant-los, només a quatre lletra ferits  els quedarà la memòria per seguir gaudint del record de que un dia llibreries i savis llibreters  van estar a l'abast de tothom.


                                                               
                                                  Neymar

Per a millor o per a pitjor -aquí tothom pot dir la seva -, aquests dies coincidint amb l'anunci del tancament de La Canuda, tots els mitjans de comunicació han cobert la noticia de la presentació d'un carismàtic i jove jugador de futbol (carismàtic per a tots els fans futboleros fins a saber que, si no fitxa pel seu equip, ja no és tan maco), la seva posada en escena  va omplir mig estadi per veure'l fer quatre malabarismes amb la pilota vestint els colors del club. Els espectadors, des de criatures fins adults, bavejaven orgullosos de sentir-se integrats dins dels valors que omplen tantes pàgines de diaris, minuts informatius de TV o radio o extensos debats. 



La Canuda tanca i una nova botiga de Mango ocuparà el seu lloc dedicat, des de l'any 1931, als llibres.  La ciutat de Barcelona torna a perdre un altre espai emblemàtic que  donava prestigi cultural als seus habitants, habitants que, de mica en mica, també deixen passar el tren portador de cultura permeten que es tanquin estacions que, vulguem o no, ens conduïen a algun lloc i és decanten per agafar aquesta mena de locomotora que no s'atura enlloc carregada d'ídols de l'esport, això si, en la estació de sortida algú ja s'ha encarregat de que vesteixin roba de marca que els farà portadors d'una efímera però compartida seguretat.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada