diumenge, 4 d’agost del 2013

joquer


l'Agost resulta que té 31 dies per caprici de l'emperador August que no es va conformar amb els 30 que li corresponien. (1)

El següent mes, el setembre deu el seu nom al setè mes del primitiu calendari romà.

I el mes que segueix l'octubre, el nom li ve d'haver estat el vuitè més del mateix calendari.

Obtenim el nom del novembre, el que va a continuació, per la mateixa regla de tres, és a dir per ser el novè del calendari romà.

Ultimarem, així mateix  l'any, amb el desembre seguint la mateixa cantarella....,!! per ser el desè mes del romà almanac.!!

(1) L'agost és el vuitè mes de l'any en el calendari gregorià i té 31 dies. En l'antic calendari romà es deia sextilis perquè ocupava la sisena posició, però se li va canviar el nom a augustus en honor a Cèsar August (Caesar Augustus, en llatí), el primer emperador romà. El mes de sextilis tenia 30 dies al primitiu calendari romà, però va passar a tenir-ne 29 amb el calendari lunar de Numa Pompili. El calendari julià li va restituir el nombre de 30, però August li'n va afegir un més (que va treure a febrer) perquè no en tingués menys que juliol, mes dedicat al seu pare adoptiu Juli Cèsar. Els seus símbols són el zèfir i el gladiol[1] i el sagrat cor per als catòlics.
Gràcies Viquipèdia!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada