dissabte, 30 de novembre del 2013

què volen aquesta gent?,


Què volen aquesta gent?, per tot arreu foten pals.
Què volen aquesta gent?, per tot arreu esclavitzant.
Què volen aquesta gent?, per tot arreu humiliant. Amb una prepotència que fa avergonyir a la persona menys demòcrata de la UE. Ahir els ulls plorosos de dones i homes treballadors del decapitat canal 9 valencià no eren menys colpidors que els dels estudiants que van patir la brutal repressió policial l’any passat o els dels desnonats o els d’afectats per retallades socials o per tots els espolis socials.
Què volen aquesta gent? l’any 68 cantava Maria del Mar Bonet el poema de Lluís Serrahima, per donar publicitat a la silenciada mort baix tortures de Rafael Guijarro, apareguda com una breu notícia als diaris, de qui es deia s’havia o que la policia l'havia llançat per una finestra de casa seva per encobrir un cas de violència policial. Ara però, ja no els cal trucar de matinada perquè la ciutadania surti esglaiada a llançar-se per la finestra, o es mantingui acollonida dins de l’espai tolerat, ara ja ho fan a cara descoberta ocupant els llocs dels encarregats de dirigir el país, la ciutat, el poble, el barri..., “ells” enfront d’una vergonyosa dèbil oposició són els botxins de tot i amb el resultat de les urnes ja estan segurs de què, aconseguint mantenir la meitat de la població dins d'un estat més o menys semblant al del benestar, poden menysprear l'altra meitat condemnant-la a l'esclavatge i espoliació cultural.
Varem començar una tardo d’inusuals altes temperatures i l’acabem amb fred de rigorós hivern que ja ens va bé per acostumant-nos a suportar la fredor que sempre la classe treballadora i partidaris de l’ humanisme mai s'han pogut treure del damunt quan els governaven, per enriquir-se ”ells”,depredadors dels drets socials que per desgràcia, tret d'escasses i puntuals ocasions, aquesta ha estat la tònica durant la història de la humanitat.

1 comentari:

  1. Tenim per sort , encara, la ferma convicció de voler i poder maquinar la revolució compartint léscaufor d´un cafè amb llet.

    ResponElimina