dimecres, 24 de febrer del 2016

l’hidroponia

Als Vergers de Sant Joan també trobem un extens camp de cultiu de la modalitat de l’encapçalament. És curiós i fa patxoca veure els llargs taulells a l’alçada de les mans separats per estrets passadissos que conformen l’elevada plantació de maduixes o maduixots adaptada a les sofisticades tècniques de conreu que, pensant-ho bé, suposes són la solució en llocs de terreny erm o fins i tot llunyans al planeta terra, sigui en estacions espacials, sigui en altres mons.
Preguem però, que aquí en la terra, no s'utilitzi com a norma la llavor transgènica i, si ens enreden i ho és, que els bombin!, però sobretot, continuarem pregant perquè no desapareguin, contra més a la vora millor, zones o camps de cultiu tradicionals treballats amb honestedat pensant en el benefici comú del medi ambient i la salut.
Nota: Els apunts d'aquest mateix bloc es poden veure a l'obert a l'espai de VilaWeb tempus fugit, i com que un visitant m'ha deixat un enllaç, el penjo aquí com a exemple de què la tossuderia a conservar les bones maneres de cultiu, sembla que, ara per ara, segueix essent ser un bon referent a imitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada