dilluns, 4 de setembre del 2017

núvols, turisme, ecotaxa, apujar-la? SÍ, GRÀCIES

Quatre núvols agrupats i l’absència de vianants i vehicles pel carrer fan pensar que, per fi, ja s’acosten els dies de temperatura diürna i nocturna sostenibles pel cos humà així com, l’entrada a l’època de recuperació de l’entorn i recursos naturals illencs malmesos, en part, per la càrrega humana que representa el turisme.
El turisme és aquest fenomen que, a ses Illes Balears s’ha convertit en el principal motor de lucrativa bonança econòmica empresarial malgrat que, els faedors i currants que van a peu, mal subsisteixin diàriament i temporalment, encara que això ja és qüestió a bellugar pels mateixos treballadors, exigint que les cúpules sindicals s’ocupin, no tan sols de vetllar sinó que també, de lluitar enèrgicament contra les imposicions patronals sempre que aquestes mantinguin i ampliïn el sistema d’esclavitud encobert que acostumen a practicar.
No fa gaire va sorgir la notícia: El Govern preveu recaptar 120 milions d’euros l’any vinent després de l’acord per doblar l’ecotaxa que, recordem, és de les més baixes d’Europa.
Aquest és de moment l’últim capítol d’aquest tema que, recordem-ho també, ja cueja de fa temps entre episodis en pro i en contra. A favor, els de caràcter ecologista que ja opinaven igual des de fa temps. En contra els de caràcter “tot s’hi val com tal d’afavorir els guanys empresarials” tot tement que aquest impost, segurament, impossibles de poder-lo manipular o gestionar en els consells d’administració, fa que els seus portaveus polítics diguin bestieses sense engaltar-les.
ECOTAXA SÍ, GRÀCIES, ja que la destinació d’aquests doblers està pensat pel manteniment o millores estructurals del territori malgrat que, de vegades, el centralisme illenc faci témer la proporcionalitat igualitària, temor que és d’esperar no es compleixi, a fi i efecte de sumar esforços enfortint la contundent resposta a les reticències de la patronal hotelera i la seva por de veure disminuir els milionaris guanys i, és que, alguns d’ells com a bons representants del salvatge neocapitalisme, no els basta amb recuperar situacions d’esclavisme sinó que també ja els agradaria organitzar i controlar tot allò que faci moure un sol € del guirigall que de vegades hi ha dins de la indústria turística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada