dijous, 2 de novembre del 2017

imaginar

Imaginem-nos com seria el món si una jutge del tarannà de  Carmen Lamela, encara hagués de dictaminar sentència atenent la petició d'un fiscal del tarannà de José Manuel Maza, que acuses de sedició, rebel•lia i malversació de fons públics, als activistes socials defensors pacífics de l'abolició de l'esclavitud o, l'abolició de la jornada de treball superiors a les 8 hores o, l'abolició del treball infantil o, l'abolició del veto al vot de les dones, o... 
Imaginem-nos com quedarà de retratada la UE que, en l'Article 2 TUE, diu: LA UNIÓ ES FONAMENTA EN ELS VALORS DE RESPECTE DE LA DIGNITAT HUMANA, LLIBERTAT, DEMOCRÀCIA, IGUALTAT, ESTAT DE DRET I RESPECTE DELS DRETS HUMANS, INCLOSOS ELS DRETS DE LES PERSONES PERTANYENTS A MINORIES. AQUESTS VALORS SÓN COMUNS ALS ESTATS MEMBRES EN UNA SOCIETAT CARACTERITZADA PEL PLURALISME, LA NO DISCRIMINACIÓ, LA TOLERÀNCIA, LA JUSTÍCIA, LA SOLIDARITAT I LA IGUALTAT ENTRE DONES I HOMES. SÓN VALORS QUE HAN DE SER RESPECTATS PER QUALSEVOL ESTAT QUE VAGI A ADHERIR-SE A LA UNIÓ EUROPEA. SI UN PAÍS MEMBRE VIOLA AQUESTS VALORS POT SER SANCIONAT I FINS I TOT (NOVETAT LISBOA) POT RETIRAR-SE DE LA UNIÓ EUROPEA." , si continua sense pronunciar-se davant l'actitud d'injustícia, d'antidemocràcia i de repressió del govern d'Espanya cap a una de les autonomies que senzillament defensa exercir el dret d'opinar sobre el seu futur mitjançant un referèndum, fent cas omís de l'exposició dels fets sense intervenir en la demanda d'ajuda que està fent el president Carles Puigdemont instal•lat al bell mig de la capital de la seu de la Unió Europea. 
La decisió presa pel president i consellers d'evitar en tot moment l'esclat de reaccions immediates de desobediència civil d'una ciutadania preparada a fer-ho pacíficament, és d'agrair tot veient l'actuació “proporcional i proporcionada” (quina barra Soraya Sáenz de Santamaria) de la policia de l'Estat el dia 1 d'octubre.
Ara, obeint estratègicament submisament l'abús de poder de les citacions judicials redactades gairebé abans de cometre's els fets pels quals la jutgessa de l'Audiència espanyola els requereix, els consellers i membres de la mesa del Parlament, defensaran que cada una de les seves actuacions, en tot moment ha estat democràtica i, si en alguna ocasió no ho ha semblat, que miri la Sra. Lamela la definició del que vol dir "filibusterisme", que en algun moment per ètica o vergonya aliena, en democràcia s'ha de tallar de rel.
Ara tanmateix assumint la responsabilitat com a President de la Generalitat, Carles Puigdemont i els consellers que l’acompanyen,  convertits ja en  solitaris corredors de fons, des de Brussel•les seran els encarregats de defensar-se juntament amb tots els membres del Govern i del Parlament residents a Catalunya, de les acusacions de la Fiscalia de l'Estat tot denunciant la mancança democràtica i separació de poders del govern d'Espanya, confiant això sí,  què l'article 2 TUE de la UE, no quedi en una teoria sense pràctica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada